Contact

Neem contact met ons op!

Over Ruilwinkel Feijenoord

Ruilwinkel Feijenoord bestaat al sinds 1997. Het was een project van de SVR (Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam). In 2013 werd de SVR opgeheven en is de ruilwinkel verder gegaan als zelfstandige stichting. De ruilwinkel komt voort uit de LETS-beweging, in de loop der jaren is de aandacht echter verschoven van het pure ruilen naar het bemiddelen van burenhulp, steeds socialer, straat gerichter, ruilmiddel minder van belang dan helpen.

Van 2010 tot 2016 heeft de ruilwinkel ook de wijkkrant van Hillesluis uitgegeven, de laatste twee jaar ook de wijkkrant van Bloemhof. Dit heeft de contacten van de ruilwinkel met de wijken bevorderd. We staan nog steeds open voor een alternatief voor de gestopte wijkkrant.
Sinds 2012 betalen wij uit voor de Stichting Opzoomermee in Hillesluis en Bloemhof, voor Opzoomermee activiteiten en bewonersinitiatieven.
In 2016 hebben wij het Maatschappelijk Convenant Feijenoord mede ondertekend.

De ruilwinkel is er voor alle mensen binnen het gebied Feijenoord.

De ruilwinkel werkt vooral met vrijwilligers. Er zijn echter ook stageplaatsen en werkervaringsplaatsen mogelijk. Ook is er ruimte voor maatschappelijke stages van scholen en maatschappelijke stages voor langdurig werklozen. Tenslotte dragen deelnemers van het ruilsysteem af en toe ook een steentje bij.

Hier kunt u ons vinden

De Ruilwinkel is gehuisvest op de begane grond en de eerste etage aan de Polderlaan 48a, te Rotterdam.
De huisvesting voorziet in een inloop en gespreksruimte voor de bezoekers, een winkelruimte en keuken. In de achtertuin bevindt zich een zit / gesprek / werkruimte en een tuinhuis bestemd voor werk- en opslagruimte voor diverse doeleinden. Op de eerste etage bevindt zich een werk annex klusruimte en een speelgoed- en kledingafdeling.